سوالات متداول

شیر هیدرولیک، از کلیدی‌ترین و تاثیرگذارترین بخش سیستم‌های هیدرولیکی هستند. در اصل شیرهای هیدرولیک به عنوان واحد کنترل و فرمان سیستم‌های هیدرولیکی می‌باشند. اطلاع از وظایف و نحوه‌ی عملکرد اجزاء کنترلی بسیار مهم بوده و از وظایف مهم طراح است. شیرهای هیدرولیک را طبق قواعد متفاوتی می‌توان دسته‌بندی کرد که عبارتند از: نوع عملکرد، نوع تحریک و غیره.
    • شیر کنترل جهت
    • شیر کنترل فشار
    • شیر کنترل جریان یا دبی
    • شیرهای هیدرولیک پروپرشنال
    • شیرهای هیدرولیک سروو
    • شیرهای هیدرولیک مدولار
پمپ هیدرولیک منبع قدرت بسیاری از ماشین‌های دینامیک می‌باشد. این پمپ‌ها مقدار زیادی روغن را به وسیله‌ی سیلندرهای هیدرولیک فشار می‌دهند. درنتیجه انرژی مکانیکی را به جریان و فشار تبدیل می‌کنند. پمپ های هیدرولیک طبق اصل جابجایی کار می‌کنند و شامل محفظه‌های مکانیکی مهر و موم شده در پمپ هستند. اگر توجه کرده باشید در هر سیستم بخشی وجود دارد که قلب آن نام گرفته و بدون آن قسمت سیستم به کل از کار خواهد افتاد. در مدار‌های هیدرولیکی نیز، پمپ به عنوان قلب عمل کرده و بدون آن اجزای دیگر از کار خواهند افتاد. در واقع وظیفه پمپ به جریان انداختن سیال مورد نظر است

مدل های  پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیکی به دلیل اینکه به صورت گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است در سه دسته اصلی تقسیم‌بندی شده است. هر کدام از این دسته‌ها نیز به دسته‌های جزئی‌تری تقسیم می‌شود. تقسیم‌بندی اصلی این نوع پمپ به صورت زیر می‌باشد:
  • پمپ پیستونی
  • پمپ دنده‌ای
  • پمپ پره‌ای

پمپ هیدرولیک پیستونی

در ساختار پمپ هیدرولیک پیستونی از حالت دورانی استفاده شده است. به این صورت که در ساختارش پیستون‌ها داخل سیلندر حرکت‌ای رفت و برگشتی زیادی را انجام می‌دهد و این کار با سیلندرها و پیستون صورت می‌گیرد. این پمپ به دو دسته محوری و شعاعی دسته بندی می‌شود. از خاصیت این دو دسته می‌توان به جابجایی ثابت یا متغیر نام برد.

پمپ هیدرولیک دنده ای

این پمپ دنده ای نوعی پمپ دورانی است که حرکت سیال در آن به وسیله حرکت دنده‌ها صورت می‌گیرد. دو دنده در این محصول به صورت محرک و متحرک می‌باشد. حرکت روغن در بین این دنده‌ها و پوسته پمپ فشار را تولید می‌کند. این نوع پمپ به دو دسته پمپ دنده داخلی و پمپ دنده خارجی تقسیم بندی می‌شود.

پمپ هیدرولیک پره ای

پمپ پره‌ای از دو قسمت مجزا بدنه و روتور تشکیل شده است. که پره‌ها بر روی روتور قرار می‌گیرند و توانایی حرکت داخل شیارها را پیدا می‌کنند. روتور هم به محرک اصلی داخلی متصل است و با آن می‌چرخد. این نوع پمپ به پنج دسته کلی تقسیم بندی می‌شود که شامل پمپ دنده‌ای خارجی (چرخ دنده خارجی)، پمپ دنده‌ای داخلی (چرخ دنده داخلی)، پمپ گوشواره‌ای، پمپ پیچی و پمپ ژیروتور است.
بسیاری از مشکلات و نقص های موجود در سیستم های هیدرولیک دارای علائم مشابه و یکسانی می باشند. به عنوان مثال افت ناگهانی یا تدریجی در فشار باعث کاهش سرعت یا قدرت سیلندر می شود. گاهی اوقات ممکن است سیلندر هیدرولیک زیر بار متوقف شده و اصلاً حرکت نکند. اغلب کاهش قدرت سیستم هیدرولیک با افزایش صدا در پمپ همراه می شود. در عیب یابی سیستم هیدرولیک ساده، اجزاء اصلی این سیستم شامل فیلتر، پمپ، شیر فشارشکن، شیر کنترل جهت یا سیلندر ممکن است دچار خرابی و یا مشکل شوند. بنابراین برای عیب یابی و پیدا کردن مشکل سیستم هیدرولیک باید عملکرد و وضعیت اجزا ذکر شده را مورد بررسی قرار داد.با استفاده از روش گام به گام زیر می توانید عیوب سیستم هیدرولیک را ردگیری کرده و در صورت لزوم قطعات آسیب دیده را تعمیر و یا تعویض نمائید.
  • بررسی صافی (فیلتر)
  • بررسی پمپ و فشار شکن
  • بررسی سیلندر
  • بررسی شیر راه دهنده

اشتراک گذاری پست

- با ما تماس بگیرید

شرکت "فنی و مهندسی هیدرویار" متشکل از نیرو های با دانش ، جوان و مجرب در راستای رفع مشکلات و نیاز های مرتبط با هیدرولیک از جمله تعمیر، تست ، تامین قطعات ، راه اندازی سیستم های هیدرولیکی ، پشتیبانی تعمیرات و خدمات پس از فروش درسال 1402 تاسیس شده ...

با ما تماس بگیرید

آدرس ما

تهران ،تقاطع بزرگراه آزادگان و سعیدی توقفگاه نجات

به ما ایمیل بفرستید

شبکه های اجتماعی

-تماس باما